company logo

ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Συνέργειες/Δικτυώσεις Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

Jan 5th 2020 11:30am

Δημοσιεύτηκε η Προκήρυξη καθεστώτος ενισχύσεων «Συνέργειες και Δικτυώσεις» του αναπτυξιακού ν. 4399/2016., προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ. Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων είναι η 29η Οκτωβρίου 2018 με λήξη στις 31η Ιανουαρίου 2019. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος (έτος 2018) είναι 100.000.000 ευρώ. 

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων είναι το ποσό των 250.000 ευρώ. Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι φορείς διαχείρισης επιχειρηματικών συστάδων (cluster), δηλαδή δικτύων επιχειρήσεων, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν ερευνητικά/εκπαιδευτικά ιδρύματα (πανεπιστήμια, δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί έρευνας και ανάπτυξης, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. κ.λπ.), που δραστηριοποιούνται σε περιφερειακό επίπεδο και έχουν θεματική εστίαση. Οι επιχειρηματικές συστάδες διευθύνονται και συντονίζονται από φορέα διαχείρισης με νομική προσωπικότητα, στον οποίο συμμετέχουν όλα τα μέλη του. 

Στις επιχειρηματικές συστάδες που υπάγονται στο παρόν καθεστώς πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον: έξι (6) επιχειρήσεις για επενδυτικά σχέδια που πρόκειται να υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Αττικής ή στο Νομό Θεσσαλονίκης, ή τέσσερις (4) επιχειρήσεις για επενδυτικά σχέδια, που πρόκειται να υλοποιηθούν στους λοιπούς νομούς της επικράτειας.

Επιλέξιμες δαπάνες στο παρόν καθεστώς είναι:

  1. επενδυτικές δαπάνες σε ενσώματα στοιχεία ενεργητικού,
  2. επενδυτικές δαπάνες σε άυλα στοιχεία ενεργητικού: μισθολογικό κόστος των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου υπολογιζόμενο για περίοδο δύο (2) ετών από τη δημιουργία κάθε θέσης.

Γενικά ο σκοπός του καθεστώτος είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στα συνεργατικά σχήματα, καθώς και η αύξηση των σημαντικών οικονομιών που δύνανται να παραχθούν για το σύνολο της οικονομίας μέσα από κοινές δράσεις/ οριζόντιες και κάθετες δικτυώσεις. Ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών των τοπικών επιχειρήσεων και η ανάπτυξη τεχνολογικών κοινοπραξιών.

Πατήστε για το ΦΕΚ της Διακήρυξης εδώ.



Πρόσφατες ανακοινώσεις Αναπτυξιακού Νόμου

Μητρώο Συνεργατών/ Φορέων

partners

Πιστοποιημένο Μέλος σε

member of