Παράταση Υποβολής Αιτήσεων και Αύξηση του προϋπολογισμού κατά €50 εκ στο πρόγραμμα "Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης" για τοπικές επιχειρήσεις της Αττικής


Διασφαλίστηκε η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 50 εκ ευρώ για το πρόγραμμα "Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covιd-19 στην Αττική". Η Περιφέρεια θα διαθέσει συνολικά 250 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των μικρών/πολύ μικρών επιχειρήσεων στα πλαίσια του προγράμματος "Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης" (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020).

Το επιπρόσθετο κονδύλιο των 50 εκ. ευρώ θα διοχευτεθεί σε αυτοαπασχολούμενους και σε επιχειρήσεις που απασχόλησαν έως 9 εργαζόμενους.

Παράλληλα ανακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου ενδιαφέροντος από τις Επιχειρήσεις της Αττικής. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν έως τις 20/1/2021.

Περιφέρεια Αττικής

Να σημειωθεί τέλος ότι η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης όσο το δυνατόν περισσότερων κλάδων επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχουν πληγεί, έχει ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα διεύρυνσης των ΚΑΔ που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και αναμένεται η σχετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αττική, θεωρούμε καθήκον μας να αναζητούμε καθημερινά και νέους τρόπους ενίσχυσής τους, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μας εργαλεία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε έμπρακτα».

 

Το Κέντρο Επενδύσεων παρέχει πλήρη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, από τον πρώτο έλεγχο επιλεξιμότητας, την εκτίμηση της αναμενόμενης βαθμολογίας καθώς και στην εκπόνηση - υποβολή ενός άριστου business plan το οποίο θα αποδώσει τη μέγιστη δυνατή μοριοδότηση. Περισσότερες πληροφορίες στα 21080283302118505001, (info@keh.gr).

Κάντε εγγραφή στο newsletter για Ενημέρωση Επιχορηγούμενων Προγραμμάτων.

Μητρώο Συνεργατών/ Φορέων

Πιστοποιημένο Μέλος σε