company logo

ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Υποστήριξη Πρωτοβουλιών για Νέους - Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Oct 28th 2011 7:13pm

Το «Κέντρο Επενδύσεων Ηρακλείου», στα πλαίσια της συνεχούς παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών του, παρείχε δωρεάν υποστήριξη σε Μη Κερδοσκοπικούς και Μη Κυβερνητικούς οργανισμούς (Συλλόγους, Σωματεία) για την άριστη σύνταξη και την υποβολή των αιτήσεων τους στο πρόγραμμα «Υποστήριξη πρωτοβουλιών για νέους 2013». Η υποβολή των προτάσεων για την ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 2/12/2013 έως τις 16/12/2013.

Στρατηγικό στόχο του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελούσε η οικονομική στήριξη σε πρωτοβουλίες και σχέδια που απευθύνονταν στη νέα γενιά, με σκοπό να συμβάλλουν στην απόκτηση ικανοτήτων τόσο μέσω της μη τυπικής μάθησης, όσο και μέσω της προώθησης της ενεργού συμμετοχής αυτών στην κοινωνία.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ

 

1) Φορέας: «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΩΝΙΩΝ - Ο ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ» 

Τίτλος Έργου: ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ 

Περιγραφή Έργου: Η πρωτοβουλία του Αθλητικού Ομίλου Γωνιών - Ο ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ αφορά διημερίδα με θέμα την καταπολέμηση του ρατσισμού μέσα από τον αθλητισμό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Την 1η ημέρα θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή του Αθλητικού Ομίλου Α.Ο. ΓΩΝΙΩΝ, την ποδοσφαιρική ομάδα ΚΩΦΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, την ομάδα ΧΑΡΑΥΓΗ η οποία αποτελείται από νεαρά άτομα από τον καταυλισμό των Ρομά στο Ηράκλειο, καθώς και μια ομάδα ποδοσφαίρου η οποία αποτελείται από ορφανά παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο Ανωγείων και προέρχονται από χώρες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ).

Μετά τη λήξη του Τουρνουά θα ακολουθήσει Κρητικό γλέντι με Παραδοσιακή Μουσική και Χορευτικό Συγκρότημα στις Γωνιές Μαλεβιζίου, όπου θα γίνει η απονομή των επάθλων και των τιμητικών διακρίσεων σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τη 2η ημέρα θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Γωνιών με θέμα την καταπολέμηση του Ρατσισμού και την ένταξη περιθωριοποιημένων ατόμων στην κοινωνία μέσα από τον αθλητισμό. Θα προβληθούν φωτογραφίες και βίντεο από ρατσιστικά φαινόμενα στους αγωνιστικούς χώρους και θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια από καταξιωμένους προπονητές στους ποδοσφαιριστές των ομάδων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους και κατ επέκταση τη βοήθεια και προσπάθειά τους για την εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων.

Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει Αντιρατσιστική συναυλία με το συγκρότημα ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ.

Αιτηθείσα Χρηματοδότηση: 17.220 ευρώ

 


 

 

2) Φορέας: «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ» 

Τίτλος Έργου: ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ 

Περιγραφή Έργου: Με το προτεινόμενο πρόγραμμα, ο υποψήφιος δικαιούχος θα διοργανώσει δύο Διεθνή συμπόσια, εκ των οποίων το ένα θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης (διάρκειας 3 ημερών) με τη συμμετοχή 100 νέων, ηλικίας από 13 έως 30 ετών και το δεύτερο θα διεξαχθεί στην Αθήνα (διάρκειας 3 ημερών) με τη συμμετοχή 100 νέων, ηλικίας από 13 έως 30 ετών. Στο κάθε διεθνές συμπόσιο, θα συμμετάσχουν 20 ομιλητές, πανεπιστημιακού επιπέδου, από Ελλάδα, Τουρκία, Συρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία και Αμερική και θα απευθύνεται σε 100 νέους ανθρώπους, ηλικίας 13 έως και 30 ετών (συμπεριλαμβανομένων μαθητών και φοιτητών).

Αντικείμενο προσέγγισης των δύο διεθνών συμποσίων, θα είναι ο Ελληνικός πολιτισμός και τα επιτεύγματα του στην ανθρωπότητα. Γενικότερα θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην αρχαία ελληνική τέχνη, στις ελληνικές παραδόσεις, στην ελληνική επιστήμη όπως διαμορφώθηκαν και εξελίχθηκαν από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα, ενώ θα πραγματοποιηθεί ιδιαίτερη μνεία στον τρόπο και στον βαθμό που έχει επηρεάσει ο ελληνικός πολιτισμός, τους ξένους λαούς, τους ξένους πολιτισμούς και τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης και διαβίωσης.

Αιτηθείσα Χρηματοδότηση: 40.000 ευρώ 

 


 

3) Φορέας: «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ» 

Τίτλος Έργου: ΜΙΝΩΙΚΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ 

Περιγραφή Έργου: Στο βωμό της ουσιαστικής υποστήριξης του Ελληνικού Πολιτισμού και ως αντιστάθμισμα στη φθορά των ελληνικών πολιτιστικών στοιχείων, ο υποψήφιος δικαιούχος θα διοργανώσει το πρόγραμμα «Μινωική Διαβίωση», σύμφωνα με το οποίο θα δημιουργηθεί μία ομάδα 20 ατόμων, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, τα οποία θα προέρχονται από την Ελλάδα από την Ισπανία και θα διαβιώσουν για 1 εβδομάδα, κατά τον μινωικό τρόπο ζωής.

Με το εν λόγω πρόγραμμα,  ο εκάστοτε συμμετέχων πρόκειται να συμμετάσχει σε μία βιωματική δραστηριότητα στο πλαίσιο της οποίας θα ζει ως Μινωίτης. Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένα καταλύματα, η σίτιση θα είναι Μινωική, ενώ και οι διάφορες δραστηριότητες όπως η ενασχόληση με τη φύση, την καλλιέργεια, το ψάρεμα, θα διεξάγονται κατά τον μινωικό τρόπο ζωής. Επιπρόσθετα, κάθε νέος, θα συμμετέχει σε Μινωικές γιορτές και αρχέγονα τελετουργικά και φυσικά θα έρχεται σε επαφή με την πρώτη γραφή της Ευρώπης, τη Μινωική.

 

Τόπος υλοποίησης Προγράμματος: Ηράκλειο Κρήτης.

Διάρκεια υλοποίησης Προγράμματος: 7 ημέρες

Αριθμός Συμμετεχόντων Προγράμματος: 20 νέοι, ηλικίας από 18 έως 30

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

 • Μη τυπική μάθηση μινωικής γραφής.
 • Σίτιση – Διαβίωση κατά τον μινωικό τρόπο.
 • Ψάρεμα, με εργαλεία που είχαν εφεύρει οι μινωίτες εκείνη την εποχή.
 • Μινωικές πολεμικές τέχνες.
 • Τοξοβολία
 • Καλλιέργεια γής, με εργαλεία που είχαν εφεύρει οι μινωίτες εκείνη την εποχή.
 • Συμμετοχή σε τελετουργικές εορτές λατρείας.
 • Συμμετοχή σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες της μινωικής εποχής.
 • Συμμετοχή σε βιωματικές ασκήσεις και βιωματικές δραστηριότητες.

Μέθοδοι Υλοποίησης:

 • Μη τυπική μάθηση
 • Συζήτηση – επίλυση αποριών, διευκρινήσεων.
 • Βιωματικές ασκήσεις στους νέους συμμετέχοντες.
 • Βιωματικές δραστηριότητες

Αιτηθείσα Χρηματοδότηση: 38.400 ευρώ 

 


 

4) Φορέας:  «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΖΙΟΥ» 

Τίτλος Έργου: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΩΡΑ    

Περιγραφή Έργου: Η «Δημιουργική Ώρα»  είναι μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου που στοχεύει στην μη τυπική μάθηση παιδιών 13-14 ετών σε θέματα αύξησης ευστροφίας της σκέψης, δημιουργικότητας καθώς και οικονομικής επιμόρφωσης.

Ο τόπος διεξαγωγής είναι το Γάζι Μαλεβιζίου του Ηράκλειου Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους για τους 15 συμμετέχοντες. Ο πρώτος (Α’) κύκλος θα λάβει χώρα από Φεβρουάριο (1/2/2014) έως και τον Μάρτιο (30/3/2014) και θα διαρκέσει 40 ώρες, ο δεύτερος κύκλος (Β’) θα λάβει χώρα τον Ιούλιο (1/7/2014 έως 30/07/2014) για 60 ώρες.

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων είναι 15 άτομα (έφηβοι) από το δήμο Μαλεβιζίου τα οποία θα συμμετέχουν σε βιωματικά σεμινάρια με στόχο την δημιουργικότητα και την οικονομική επιμόρφωση προκειμένου να αποκτήσουν εφόδια τα οποία στερούνται έως τώρα και τα οποία δε διδάσκονται στις αίθουσες των σχολείων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

 • Βιωματικά Σεμινάρια
 • Δημιουργία Δυναμικών (εναλασσόμενων) ομάδων συνεργασίας
 • Ανταγωνιστικά Παίγνια (επιτραπέζια και διαδικτυακά)
 • Προβολή ταινιών και ηχητικών ντοκουμέντων
 • Παιχνίδια Εγρήγορσης
 • Δραστηριότητες δημιουργίας ομαδικού κλίματος
 • Δημιουργική έκφραση
 • Προσομοίωση, παιχνίδι ρόλων
 • Brainstorming

Να σημειωθεί ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε νέους των οποίων το οικογενειακό εισόδημα των τριών τελευταίων ετών (ως μέσος όρος) είναι κάτω από τα όρια της φτώχιας (όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ). Θα υπάρχει ένα ποσοστό της τάξης του 30% τουλάχιστον από την κατηγορία αυτή.

Αιτηθείσα Χρηματοδότηση: 25.240 ευρώ 

 


 

5) Φορέας: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΖΙΟΥ»

Τίτλος Έργου: ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑΣΙΜΟΣ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Περιγραφή Έργου: Το 8ημερο πρόγραμμα κατάρτισης «Μη μένεις Στάσιμος – Η απάντηση στην Κρίση» απευθύνεται σε 20 νέους / νέες προερχόμενοι από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, ηλικίας 18-30 ετών και θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης από 18/05/2014 έως 25/05/2014. 

Το ευρύτερο πλαίσιο του προγράμματος αφορά τη νεανική επιχειρηματικότητα με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση βιώσιμων κοινωνικών δράσεων και προγραμμάτων. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία μέσω μορφών μη-τυπικής εκπαίδευσης και βιωματικής μάθησης να :

 • Μυηθούν στις έννοιες της νεανικής επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης και στη συνέχεια να εμβαθύνουν σε τομείς όπως:

Οργάνωση και Διαχείριση Πόρων

Διαφήμιση και Προώθηση

Καινοτομία και Δημιουργικότητα

Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων.

 • Αναπτύξουν νέες / Βελτιώσουν τις υπάρχουσες ικανότητές τους  άρρηκτα συνδεδεμένες με τη νεανική επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
 • Βελτιώσουν δεξιότητες σχετικές με την ομαδική εργασία, καθοδήγηση και υποστήριξη.

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των συμμετεχόντων και θα δοθεί έμφαση στην ενεργή συμμετοχή αυτών. Θα υπάρχουν πολύ λίγες διαλέξεις , ενώ το κύριο μέρος του προγράμματος θα στηριχθεί σε μη-τυπικές μορφές εκπαίδευσης. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκμάθηση μεθόδων αυτοβελτίωσης, δημιουργικού προβληματισμό και αξιολόγησης. Οι εκπαιδευτές θα φροντίσουν για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και ασφαλούς περιβάλλοντος μάθησης, όπου οι συμμετέχοντες θα ενθαρρύνονται και θα καθοδηγούνται να ξεπεράσουν δυσκολίες και προκλήσεις με στόχο τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό τις τελευταίες ημέρες θα δοθούν εξατομικευμένες οδηγίες και υποστήριξη για την ενθάρρυνση μελλοντικής ανάπτυξης και εκπόνησης βιώσιμων σχεδίων δράσης.

Αιτηθείσα Χρηματοδότηση: 37.980 ευρώ 

 


 

6) Φορέας: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΩΝΙΩΝ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ»

Τίτλος Έργου: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΝΩΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 

Περιγραφή Έργου: Η αιτούμενη πρόταση του «Πολιτιστικού Συλλόγου Γωνιών Μαλεβυζίου», προβλέπει τη διοργάνωση ενός σεμιναριακού κύκλου μαθημάτων θεωρητικής προσέγγισης της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, από την Μινωική Εποχή έως και σήμερα, καθώς και την πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων αναφορικά με την κατασκευή των παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Κρήτης. Το σεμιναριακό πρόγραμμα θα διαρκέσει 7 ημέρες και θα συμμετέχουν 20 νέοι. Από τους 20 νέους, τα 10 άτομα θα επιλεγούν, θα προέρχονται από το χωριό «Γωνίες» και από την ευρύτερη περιοχή του Μαλεβυζίου, ενώ τα υπόλοιπα 10 άτομα θα επιλεγούν από διάφορες περιοχές της Κρήτης. Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα, θα δώσει προτεραιότητα στη συμμετοχή ατόμων ΑΜΕΑ και ανέργων.

 

Τόπος υλοποίησης προγράμματος: Γωνιές Μαλεβυζίου Ηρακλείου Κρήτης.

Αντικείμενο Προγράμματος: Θεωρητική προσέγγιση της παραδοσιακής κρητικής μουσικής από τη μινωική εποχή έως σήμερα. Εκμάθηση & πρακτική άσκηση σχετικά με την κατασκευή παραδοσιακών κρητικών μουσικών οργάνων.

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Διάρκεια υλοποίησης Προγράμματος: 7 ημέρες

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Θεωρητική επιμόρφωση

Α. Ιστορική επισκόπηση: από τη μινωική εποχή στις αρχές του 20ου αιώνα   

Β. Η μουσική παράδοση του νομού Λασιθίου

Γ. Η μουσική παράδοση του νομού Ηρακλείου

Δ. Η μουσική παράδοση του νομού Ρεθύμνου (Μέρος Α’)

Ε. Η μουσική παράδοση του νομού Ρεθύμνου (Μέρος Β’΄)

ΣΤ. Η μουσική παράδοση του νομού Χανίων

Ζ. Η σημερινή κατάσταση στην Κρητική μουσική

Παρακολούθηση – εκμάθηση του αυθεντικού τρόπου ερμηνείας του ριζίτικου τραγουδιού.

Πρακτική επιμόρφωση

Α. Η κατασκευή των εγχόρδων της Κρητικής μουσικής (Μέρος Α’)

Β. Η κατασκευή των εγχόρδων της Κρητικής μουσικής (Μέρος Β’)

Γ. Η κατασκευή των πνευστών της Κρητικής μουσικής

Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν για την διεξαγωγή του προγράμματος, θα είναι η διδασκαλία, η βιωματική αλληλεπίδραση μέσα σε ομάδες, και η πρακτική άσκηση (μη τυπική μάθηση).

Αιτηθείσα Χρηματοδότηση: 41.450 ευρώ 

 


 

7) Φορέας: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΩΝΙΩΝ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ»

Τίτλος Έργου: Η ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ

Περιγραφή Έργου: Η αιτούμενη πρόταση του «Πολιτιστικού Συλλόγου Γωνιών Μαλεβυζίου», προσβλέπει στη διοργάνωση ενός  κύκλου μαθημάτων μη τυπικής εκπαίδευσης (training course/ workshop/ seminar) αλλά και πρακτικής άσκησης – προσωπικής και επαγγελματικής καλλιέργειας αναφορικά με την εκπαίδευση και εξειδίκευση στους μεθόδους αξιοποίησης της πέτρας. Σκοπός της παγκρήτιας αυτής συνάντησης είναι η ενίσχυση του εισοδήματος  των νέων  με την στροφή τους σε αυτόν τον παραδοσιακό κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, η μετάδοση των γνώσεων, των πληροφοριών και της ιστορίας από γενιά σε γενιά καθώς και η αξιοποίηση της πολιτισμικής ταυτότητας του υλικού αυτού, που αποτελεί το πρωτογενές υλικό οικοδόμησης σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

Ο κύκλος των μαθημάτων θα διαρκέσει 7 ημέρες και θα συμμετέχουν 15 νέοι, εκ των οποίων ένα ποσοστό τουλάχιστον 20% θα πρέπει να είναι άνεργοι.  Τα 15 αυτά άτομα θα επιλεγούν από το χωριό «Γωνίες» και από την ευρύτερη περιοχή του Μαλεβυζίου καθώς και από διάφορες περιοχές της Κρήτης. Οι ηλικίες θα πρέπει να είναι από 15 έως 30 ετών.

 

Τόπος υλοποίησης προγράμματος: Γωνιές Μαλεβυζίου Ηρακλείου Κρήτης.

Αντικείμενο Προγράμματος: Θεωρητική προσέγγιση, εκμάθηση & πρακτική άσκηση σχετικά με την κατασκευή παραδοσιακών κρητικών πέτρινων κτισμάτων και αντικειμένων, μέσα από την μετάδοση ιστορικών στοιχείων από γενιά σε γενιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Θεωρητική επιμόρφωση, Διάρκειας 3 ημερών, 8-10 Διαλέξεις-Συζητήσεις, WORKSHOPS 

 • Διαλέξεις-Συζητήσεις-WORKSHOPS 
 • Ιστορική επισκόπηση από τα παλαιότερα χρόνια ως τις αρχές του 20ου αιώνα   
 • Η παράδοση του Δήμου Μαλεβυζίου
 • Αρχές και μέθοδοι νέας επιχειρηματικότητας

Πρακτική επιμόρφωση, Διάρκειας 4 ημερών, 10-12 Συνεδρίες, WORKSHOPS, Παρακολούθηση – εκμάθηση του αυθεντικού τρόπου χρήσης της πέτρας και της ιστορίας της

 • Περιήγηση στα παλιά σπίτια του χωριού και επίδειξη τρόπων χρήσης του υλικού.
 • Συνομιλίες, Συνεντεύξεις και Καταγραφή από κατοίκους του χωριού για την ιστορία και το συμβολισμό των πέτρινων κτισμάτων και την χρήση της πέτρας ως υλικού.
 • Επιτόπια πρακτική εξάσκηση για τον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας της πέτρας. Τεμαχισμός, στρώσιμο, κτύπημα, σκάλισμα κ.λ.π.
 • Επιτόπια πρακτική εξάσκηση στην χρήση της πέτρας, Κτίσιμο φερόντων στοιχείων, επένδυση στοιχείων, χρήση της πέτρας στην αγροτική οικονομία (ξηρολιθιιές, αναβαθμοί κ.λ.π), δαπεδοστρώσεις, επικαλύψεις.
 • Προβολή εικόνων από την πρακτική εξάσκηση και παραδείγματα έργων Γωνιανών πετράδων.

Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν για την διεξαγωγή του προγράμματος, θα είναι η διδασκαλία, η βιωματική αλληλεπίδραση μέσα σε ομάδες, και η πρακτική άσκηση (μη τυπική μάθηση). Αναλυτική περιγραφή δίνεται σε επόμενο σημείο της παρούσας αίτησης

Αιτηθείσα Χρηματοδότηση: 40.450 ευρώ 

 


 

8) Φορέας: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΜΟΥΤΣΙΟΥ»

Τίτλος Έργου: ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Περιγραφή Έργου: Με την προτεινόμενη δράση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμουτσίου Μαλεβυζίου Ηρακλείου, θα προχωρήσει στην υλοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων μη τυπικής μάθησης  παραδοσιακών χορών και παραδοσιακής μουσικής, από ολόκληρη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 3 μήνες και θα συμμετέχουν 50 νέοι, τόσο από το χωριό «Κεραμούτσι», όσο και από την ευρύτερη περιοχή Μαλεβυζίου. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις, ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα αποδεχθεί τη συμμετοχή νέων και από άλλες περιοχές της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος θέλει να δώσει την ευκαιρία στους νέους της περιοχής, αλλά και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μέσω της υλοποίησης του παρόντος σχεδίου, να γνωρίσει την ελληνική μουσική παράδοση, αλλά και να εξοικειωθεί με τους ελληνικούς χορούς.

 

Τόπος υλοποίησης προγράμματος: Κεραμούτσι Μαλεβυζίου Ηρακλείου Κρήτης.

Διάρκεια υλοποίηση προγράμματος: 48 ημέρες (4 ημέρες / εβδομάδα * 4 εβδομάδες = 16 ημέρες * 3 μήνες =48 ημέρες),

Αριθμός Συμμετεχόντων: 50 νέοι, ηλικίας από 13 έως 30, οι οποίοι θα επιλεγούν από το χωριό Κεραμούτσι, από την ευρύτερη περιοχή Μαλεβυζίου, αλλά και από την λοιπή Κρήτη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

Ο Υποψήφιος ανάδοχος πρόκειται να προσλάβει καθηγητές για την παράδοση των μαθημάτων:

•        Έξι (6) 6 καθηγητές μουσικής

•        Τέσσερις (4) καθηγητές χορού

Οι νέοι, ηλικίας 13 έως 17 ετών, θα είναι συνολικά 24 άτομα και θα χωριστούν σε δύο ομάδες των 12 ατόμων η κάθε μία. Οι νέοι, ηλικίας 18 έως 30 ετών είναι συνολικά 26 άτομα και θα χωριστούν σε δύο ομάδες των 13 ατόμων η κάθε μία.

Η κάθε συνάντηση θα διαρκεί 4 ώρες προκειμένου να υπάρχει απαιτούμενος χρόνος τόσο για τη διεξαγωγή των βιωματικών δραστηριοτήτων, όσο και για την συζήτηση / ανταλλαγή απόψεων / αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων (βιωματικές ασκήσεις ομαδικότητας).

Η κάθε ομάδα, μέσα στην εβδομάδα θα συμμετέχει σε 2ωρες βιωματικές δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης παραδοσιακού χορού και σε 2ωρες βιωματικές δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης παραδοσιακής μουσικής.

Με την ολοκλήρωση Προγράμματος, ο υποψήφιος ανάδοχος έχει προγραμματίσει την υποδοχή 10 ατόμων από αντίστοιχο πολιτιστικό φορέα της Βορείου Ελλάδας. Αναλυτικότερα, προβλέπεται η φιλοξενία 10 ατόμων που θα συμμετέχουν στο αιτούμενο πρόγραμμα βιωματικών δραστηριοτήτων μη τυπικής μάθησης παραδοσιακού χορού και μουσικής, του υποψήφιου δικαιούχου. Η υποδοχή των 10 ατόμων τον Μάιο 2014 και θα συμμετέχουν στις βιωματικές δραστηριότητες για 3 ημέρες.

Για τα άτομα που θα μετακινηθούν από την Καβάλα και θα φιλοξενηθούν στο Κεραμούτσι για να συμμετέχουν στις βιωματικές δραστηριότητες του προγράμματος, καθώς και σε περαιτέρω πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα φροντίσει την πλήρη κάλυψη των αναγκών μεταφοράς, διαμονής και διατροφής των ατόμων.

Η εν λόγω βιωματική δραστηριότητα θα αναπτύξει το ομαδικό πνεύμα των ατόμων και θα ενισχύσει την ανταλλαγή απόψεων και τον προβληματισμό τους επί των όποιων πολιτιστικών διαφορών υπάρχουν μεταξύ τους. Θα δημιουργηθούν ομάδες συζητήσεων αλλά και βιωματικές δραστηριότητες, όπου μέσω αυτών θα αναδειχθούν και θα διασωθούν στοιχεία της παράδοσης, αλλά και της τοπικής παράδοσης της Καβάλας, θα τονισθούν ομοιότητες και διαφορές και κατ’ επέκταση θα ενισχυθεί ο μεταξύ τους διάλογος και η αποτελεσματική επικοινωνία.

Αιτηθείσα Χρηματοδότηση: 37.726 ευρώ 

 


 

9) Φορέας: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΡΙΑΔΝΗ»                    

Τίτλος Έργου: Σύγχρονη επιχειρηματικότητα και νέες τεχνολογίες 

Περιγραφή Έργου: Η αιτούμενη πρόταση του Συλλόγου Οικογένειας Ανοιχτού Θεραπευτικού Προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ», προβλέπει τη διοργάνωση ενός σεμιναριακού κύκλου μαθημάτων θεωρητικής προσέγγισης και πρακτικής εφαρμογής αυτής στον τομέα της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και την εφαρμογή σε αυτήν των νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα του Διαδικτύου. Το σεμιναριακό Πρόγραμμα θα διαρκέσει 3 μήνες και θα συμμετέχουν 20 νέοι, όλοι μέλη του Συλλόγου Οικογένειας Ανοιχτού Θεραπευτικού Προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ».

 

Τόπος υλοποίησης προγράμματος: ΗράκλειοΚρήτης

Αντικείμενο Προγράμματος: Θεωρητική προσέγγιση των ζητημάτων που άπτονται της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, ειδικότερα μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εκμάθηση & πρακτική άσκηση σχετικά με την επιχειρηματικότητα, μέσω μεθόδων βιωματικής μάθησης, άτυπης εκπαίδευσης και αλληλεπίδρασης των ομάδων, τόσο μεταξύ των μελών τους, όσο και με άλλες ομάδες.

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Διάρκεια υλοποίησης Προγράμματος: 3 μήνες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

01/04/2014-31/04/2014: Εκπαίδευση και Σεμινάρια Επιχειρηματικότητας

Τη συγκεκριμένη περίοδο, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τις έννοιες της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και την εφαρμογή σε αυτήν των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και το Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα στη συγκεκριμένη ενότητα του Προγράμματος θα εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες στα παρακάτω:

1.Η έννοια της σύγχρονης επιχειρηματικότητας – βασικές έννοιες του «επιχειρείν»

2.Operations Management

3.Quality Management

4.Εξωστρέφεια

5.Επιχειρηματικότητα και καινοτομίες

6. Marketing Management

7.HR Management

8.Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, το περιβάλλον των Windows και το Διαδίκτυο στη σύγχρονη επιχειρηματική ζωή

9.Ηλεκτρονικό Εμπόριο – Ηλεκτρονικά καταστήματα

10.Online marketing & Social media

11.Web design & Web development

Με σκοπό οι αποκτηθείσες κατά την παρούσα φάση γνώσεις να είναι αποτελεσματικές και χρήσιμες για τους συμμετέχοντες, σκοπός είναι οι τελευταίοι να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε συνάντηση του Σεμιναριακού Προγράμματος. Για το λόγο αυτό,  θα γίνεται αρχικά μια σύντομη παρουσίαση της κάθε θεματικής ενότητας και έπειτα θα μελετάται κάθε στοιχείο ξεχωριστά μέσω μελέτης Case Studies από πραγματικές επιχειρήσεις, προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν τις εξεταζόμενες έννοιες στην πράξη και οι γνώσεις που θα λαμβάνουν να είναι εφαρμόσιμες. Υπογραμμίζεται ότι μέσω της μελέτης των Case Studies, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα ανάπτυξης μεταξύ τους διαλόγου και προβληματισμών, γεγονός που θα συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση απόψεων περί της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, κάτι το οποίο δεν θα ήταν εφικτό μόνο μέσω στείρας παρακολούθησης μιας συγκεκριμένης θεωρητικής παρουσίασης/διάλεξης.

01/05/2014-31/05/2014: Ανταγωνιστικά παιχνίδια και παιχνίδια επιχειρηματικής προσομοίωσης

Τη συγκεκριμένη περίοδο, οι συμμετέχοντες  θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη της δικής τους επιχείρησης μέσω παιχνιδιών προσομοίωσης σχετικών με την επιχειρηματική ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό.

Οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε 5 ομάδες των 4 ατόμων ανά ομάδα θα συμμετέχουν στην ανάπτυξη μιας δικής τους επιχείρησης και στην προώθηση των προϊόντων αυτής, προκειμένου μέσω ομαδικής σκέψης και μελέτης των περιπτώσεων που θα τίθενται θα λαμβάνονται οι αποτελεσματικότερες για την επιχείρηση τους αποφάσεις. Οι 5 διαφορετικές επιχειρήσεις θα έχουν ως στόχο να είναι οι ανταγωνιστικότερες και αποτελεσματικότερες στα πλαίσια του παιχνιδιού.

Ενδεικτικά στην προκειμένη περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν τα εξής παιχνίδια:

•        TMG – The Marketing game

•        CashFlow Classic

01/06/2014 – 30/06/2014: Εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή της χρήσης του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών εν γένει στο σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο.

Η συγκεκριμένη ενότητα είναι αφιερωμένη στο Διαδίκτυο και γενικότερα στις νέες τεχνολογίες και πως αυτό μπορεί να συμβάλλει και να ενισχύσει τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Στο παρόν στάδιο, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρήσεων που αφορούν το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και να αναλύσουν τις πεπατημένες στρατηγικές αυτών.

Συγκεκριμένα το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-business), ως σύνολο από επιχειρηματικές στρατηγικές που σκοπό έχουν να υποστηρίξουν και να μετασχηματίσουν συγκεκριμένους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και τη διεκπεραίωση συναλλαγών με ηλεκτρονικά μέσα θα διαχωριστεί εμφανώς από το "ηλεκτρονικό εμπόριο". Η παρούσα ενότητα του προγράμματος θα ασχοληθεί με όλες τις οικονομικές λειτουργίες και δράσεις που υποστηρίζονται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

Συγκεκριμένα θα αναλυθούν τα εξής:

1. Μοντέλα Ηλεκτρονικού επιχειρείν

2. Επιχειρηματικά πληροφοριακά συστήματα

3. CRM System.

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω περιόδου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις παραπάνω δυνατότητες στην πράξη μέσα από συγκεκριμένες εφαρμογές προσομοίωσης που θα προτείνονται ανάλογα από τον εκάστοτε συντονιστή-επιβλέποντα του μαθήματος.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν σε εβδομαδιαία βάση μέρος σε 3 συναντήσεις, κάθε μια εκ των οποίων θα διαρκεί 3 ώρες. Όλες οι δραστηριότητες και τα προτεινόμενα από τους συντονιστές – καθηγητές projects και tasks θα ξεκινούν εντός αίθουσας, ενώ ταυτόχρονα, μετά το πέρας των συζητήσεων, οι συμμετέχοντες θα καλούνται να συλλέγουν πληροφορίες επί ενός συγκεκριμένου θέματος και να συζητούν στην επόμενη συνάντηση οποιαδήποτε απορία ενδεχομένως τους έχει δημιουργηθεί.

Αιτηθείσα Χρηματοδότηση: 34.760 ευρώ 

 


 

10) Φορέας: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ»

Τίτλος Έργου: Εκπαίδευση νέων ΑμεΑ στη διαβίωση σε «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Διαμέρισμα»

Περιγραφή Έργου: Το προτεινόμενο έργο αφορά στην πιλοτική λειτουργία διαμερισμάτων υποστηριζόμενης διαβίωσης για νέους με αναπηρίες με κύριο στόχο την εξασφάλιση του πρωταρχικού δικαιώματος των ΑμεΑ για ανεξάρτητη διαβίωση. Συγκεκριμένα, ο χώρος θα αποτελείται από τα ανάλογα υπνοδωμάτια και ένα κοινό χώρο συγκεντρώσεων και αλληλεπιδράσεων στον οποίο θα πραγματοποιούνται οι διάφορες δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και η σίτιση των ενοίκων.  Τέλος θα υπάρχει η κουζίνα η οποία θα είναι εφοδιασμένη με τρόφιμα, στην οποία θα προετοιμάζουν σνακ και μικρά γεύματα οι ένοικοι με την επίβλεψη του προσωπικού.

Ειδικότερα, επιδιώκεται να επιτευχθεί προσομοίωση των συνθηκών και του περιβάλλοντος λειτουργίας των διαμερισμάτων υποστηριζόμενης διαβίωσης, προκειμένου να καλλιεργηθεί η παιδεία και η φιλοσοφία της από κοινού διαβίωσης νέων με αναπηρίες τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους.

Στα διαμερίσματα υποστηριζόμενης διαβίωσης νέων ΑμεΑ  παρέχεται η απαραίτητη ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μελών, κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να διαβιούν όσο των δυνατόν πιο αυτόνομα και ενεργά στο φυσικό περιβάλλον της κατοικίας τους αλλά και για την ένταξή τους σε μόνιμες πλέον στέγες διαβίωσης μελλοντικά.

Από αυτή την άποψη, η προτεινόμενη δράση,  δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως προσωρινή παροχή καταλύματος ή να παρέχεται με ορισμένη διάρκεια χρόνου, αλλά ως κοινωνικό δικαίωμα που πηγάζει από τη θεμελιώδη ανθρώπινη ανάγκη, της οποίας η ικανοποίηση αποτελεί συστατικό στοιχείο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των νέων με αναπηρίες.

Το προτεινόμενο έργο στοχεύει στην δημιουργία όλων εκείνων των συνθηκών, κανόνων και του περιβάλλοντος ενός διαμερίσματος υποστηριζόμενης διαβίωσης νέων με αναπηρίες, όπου τα εμπλεκόμενα μέλη θα συμβιώνουν κάποιες ώρες την ημέρα (με σταδιακή και αυξανόμενη διάρκεια διαμονής ανάλογα με την προσαρμοστικότητα των ωφελουμένων με απώτερο στόχο την 24ωρη διαμονή τους) με την βοήθεια και υποστήριξη κατάλληλου προσωπικού, προκειμένου να επιτυγχάνεται η ομαλή και σταδιακή ενσωμάτωσή τους σε αυτή την νέα τους «κατοικία».

Σε αυτό το χώρο θα οργανώνεται η «καθημερινή» ζωή των ενοίκων η οποία είναι σημαντικότατη παράμετρος για το ευ ζην του ατόμου. Η κατοικία αυτή πρέπει να αποτελέσει μέρος της ζωής των ενοίκων, με επίκεντρο της καθημερινής ζωής τους, τους ίδιους και τους εργαζόμενους που τους συνοδεύουν και τους υποστηρίζουν.

Το προτεινόμενο έργο λειτουργεί έτσι ως μια «Θερμοκοιτίδα» για την ομαλή και ισότιμη ένταξη των νέων ΑμεΑ σε όλες τις μορφές συλλογικής κοινωνικής ζωής, συμβάλλοντας  καθοριστικά στην αποφυγή περιπτώσεων περιθωριοποίησης, εγκλεισμού  ή ιδρυματοποίησης, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της διαβίωσης των ενηλίκων με αναπηρίες στην προοπτική μακράς διάρκειας και δια βίου παραμονής.

Στην κατεύθυνση αυτή, στόχος του σωματείου μας είναι οι ωφελούμενοι που θα ανταποκριθούν επιτυχώς στην πιλοτική αυτή δράση, με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς τους, να μεταβούν πλέον σε στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης που θα λειτουργήσει ο φορέας μας ή άλλοι φορείς.

Τόπος υλοποίησης προτεινόμενου έργου: Ηράκλειο Κρήτης.

Αντικείμενο προτεινόμενου έργου : Πιλοτική λειτουργία εκπαίδευσης νέων ΑμεΑ στη διαβίωση σε «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Διαμέρισμα»

Αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα

Διάρκεια υλοποίησης προτεινόμενου έργου: 4 μήνες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Φορέας θα παρέχει στους φιλοξενούμενους όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης και ειδικότερα θα εξασφαλίσει:

α. Υγιεινή, άνετη και ασφαλή διαμονή ώστε κάθε φιλοξενούμενος να νιώθει την αίσθηση της αυτονομίας

β. Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή η οποία θα προετοιμάζεται με την ενεργή συμμετοχή των φιλοξενουμένων.

γ. Μέριμνα για την συνεχή ιατρική φροντίδα των φιλοξενουμένων.

δ. Μέριμνα για την εισαγωγή σε νοσηλευτικό ίδρυμα οσάκις παραστεί ανάγκη.

ε. Μέριμνα για την κατάλληλη ψυχαγωγία και την συμμετοχή των φιλοξενουμένων σε κατάλληλες κοινωνικές εκδηλώσεις στην κοινότητα ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

στ. Διαρκή φροντίδα αγωγής για την αξιοποίηση και διατήρηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό, των προσωπικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των φιλοξενουμένων ώστε να επιτευχθεί ο βέλτιστος βαθμός αυτονομίας, η ανάπτυξη της προσωπικότητας και της ικανότητας άνετης διαμονής στην κατοικία τους και της παρουσίας στο κοινωνικό περιβάλλον.

Αιτηθείσα Χρηματοδότηση: 50.000 ευρώ

 


 

11) Φορέας: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ MENSA»

Τίτλος Έργου: Διδασκαλία χαρισματικών παιδιών

Περιγραφή Έργου: Η «Ελληνική MENSA» προβλέπει τη διοργάνωση ενός  κύκλου  βιωματικών μαθημάτων, master classes σε χαρισματικά παιδιά (13-14 ετών). Τα παιδιά αυτά έχουν υπερυψηλή  ευφυΐα και αυξημένες δυνατότητες οι οποίες δεν αναπτύσσονται από τη συμβατική διδασκαλία του σχολείου. Τα master classes θα λειτουργήσουν σαν pull out program, συμπληρωματικά ως προς τα μαθήματα του σχολείου, και στόχο θα έχουν να εμπλουτίσουν την ύλη που διδάσκονται τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια  των master classes θα γίνεται :

Συζήτηση/προβληματισμός ανάμεσα στους εκπαιδευτές και τους επιμορφούμενους

Αφηγηματική ανασύνθεση

Δημιουργία Νέων Ομάδων και Εργασίες συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων (project)

Προβολή ντοκιμαντέρ

Δικτύωση των συμμετεχόντων τόσο μεταξύ τους αλλά και με χαρισματικά παιδιά από το εξωτερικό.

Το σεμιναριακό πρόγραμμα θα διαρκέσει 9 μήνες και θα συμμετέχουν 20 παιδιά.

 

Τόπος υλοποίησης προγράμματος: Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στη  Σχολή Μωραΐτη Αλεξ. Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου Ψυχικό Αθήνα.

Αντικείμενο Προγράμματος: Διδασκαλία χαρισματικών παιδιών μέσω των master classes που θα λειτουργήσει ως  pull out program δηλαδή, συμπληρωματικά με τα μαθήματα του σχολείου, και θα  στοχεύει στο να εμπλουτίσει την ύλη που διδάσκονται αυτά τα παιδιά.

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Διάρκεια υλοποίησης Προγράμματος: 9 μήνες

 

Για να επιτευχθούν οι στόχοι των master classes εφαρμόζονται δίαφορες τεχνικές όπως:

 A.problem based learning,

 B.project base learning 

 Γ.διαθεματικής εκπαίδευσης,

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Θεωρητική επιμόρφωση

Α. Δημιουργία του κόσμου (μυθολογία Κοσμογονία Ησίοδου)   

Β. Δημιουργία του κόσμου (συμπαντολογία και πραγματική δημιουργία του κόσμου. Αναφορά σε Big Bang, νόμοι Νεύτωνα, θεωρία της σχετικότητας του Einstein)

Γ. Δημιουργία του Ανθρώπου (διδασκαλία βιολογίας, αβιοτική γένεση και θεωρία του Δαρβίνου)

 Δ. Δημιουργία Πολιτισμού (διδασκαλία Ιστορίας, απο προϊστορική περίοδο εως τη δημιουργία του πολιτισμού)

Ε. Τεχνολογικές  Ανακαλύψεις

ΣΤ. Εισαγωγή της έννοιας του αρνητικού μεγέθους, του απείρου, της γεωμετρίας, της θεωρίας των παιγνίων, των αλγορίθμων και της ρομποτικής

 

Πρακτική επιμόρφωση

Α. επίσκεψη σε μουσεία

Β. επίσκεψη σε εστίες Επιστημών(Αθήνα - Πάτρα)

Γ. παρακολούθηση ομιλιών επιστημόνων

Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν για την διεξαγωγή του προγράμματος, θα είναι η διδασκαλία και η πρακτική άσκηση.

Αιτηθείσα Χρηματοδότηση: 33.080 ευρώΠρόσφατα έργα μας

Μητρώο Συνεργατών/ Φορέων

partners

Πιστοποιημένο Μέλος σε

member of