company logo

ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εμφαση στον εξαγωγικό κλάδο στον νέο αναπτυξιακό νόμο

Sep 30th 2015 9:42pm

Εως τον Οκτώβριο του 2015 αναμένεται να είναι έτοιμος ο νέος αναπτυξιακός νόμος, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόης Λαμπριανίδης. Στον νέο αναπτυξιακό νόμο αναμένεται να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον εξαγωγικό κλάδο και στα επιχειρηματικά clusters, σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην περίφημη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης προτάσεων του επιχειρηματικού κόσμου, ο κ. Λαμπριανίδης είχε χθες συνάντηση με την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) κ Χρ. Σακελλαρίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα η αντιπρόεδρος του ΠΣΕ κ. Μ. Γιαβρόγλου και ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου κ. Ευ. Κολοκοτρώνης. Ο ΠΣΕ υπέβαλε υπόμνημα με τις προτάσεις του για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, το οποίο περιλαμβάνει συνοπτικά τα ακόλουθα:

• Προτεραιότητα εντάξεων και ενισχυμένα ποσοστά ενισχύσεων για εξωστρεφείς επιχειρήσεις και επενδύσεις που στόχο έχουν την ενίσχυση εξαγωγών και την υποκατάσταση εισαγωγών.

• Ευέλικτες μορφές χρηματοδότησης επενδύσεων και υιοθέτηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων.

• Εναρξη επιλεξιμότητας δαπανών, δράσεων και επενδύσεων από 1/7/2014, ώστε να καλυφθεί το κενό που έχει προκύψει από τον Μάρτιο του 2014, οπότε και σταμάτησαν οι νέες εντάξεις.

• Αναθεώρηση (αύξηση) ποσοστών περιφερειακών ενισχύσεων, ώστε να εναρμονίζονται με τις συνθήκες κρίσης της ελληνικής οικονομίας και ειδικά κατά την τριετία 2011-2013.

• Διευκόλυνση συμμετοχής επιχειρηματικών ομίλων με Μεγάλα Επενδυτικά Σχέδια, δεδομένου ότι το 80% των συνολικών εξαγωγών προέρχεται από 200 μεγάλες επιχειρήσεις.

• Προσέλκυση επενδύσεων και για επαναλειτουργία μονάδων, καθώς και επιλεξιμότητα εκσυγχρονισμού και επέκτασης υφιστάμενων γραμμών παραγωγής.

• Μείωση ποσοστών ίδιας συμμετοχής για νεοφυείς επιχειρήσεις.

• Ανάδειξη δυναμικών εξωστρεφών οικονομικών τομέων, για τους οποίους θα ισχύουν πρόσθετα φορολογικά και άλλα κίνητρα επενδύσεων.

• Αυστηρή τήρηση χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων.

πηγή: καθημερινή



Πρόσφατες ανακοινώσεις Αναπτυξιακού Νόμου

Μητρώο Συνεργατών/ Φορέων

partners

Πιστοποιημένο Μέλος σε

member of